Hur man sköter pälsen på en field spaniel

Att sköta pälsen på en Field Spaniel är avgörande för deras välbefinnande och utseende. I denna artikel kommer vi att utforska de bästa metoderna för att upprätthålla en frisk och välvårdad päls på din Field Spaniel. Med rätt skötselrutiner och tips kommer din hunds päls att glänsa och hålla sig frisk. Läs vidare för att upptäcka hur du kan sköta pälsen på en Field Spaniel på bästa sätt, oavsett om det handlar om borstning, bad eller trimning.

Rätt verktyg för pälsborstning

Det första steget i att bibehålla din Field Spaniels päls är att välja rätt verktyg för pälsborstning. Ankaret i din verktygslåda bör vara en högkvalitativ borste

Använd en slickerborste för att ta bort löst hår och tovor. Detta verktyg har fina, korta piggar som är nära varandra, vilket gör det enkelt att kamma igenom håret.

Frekvens för borstning av pälsen

Frekvensen för borstning beror på din hunds aktivitetsnivå och pälsens längd. En tumregel är dock att borsta din hund minst en gång i veckan.

För hundar med längre hår eller mycket aktivitet, kanske du behöver borsta dem oftare. Regelmässig borstning säkerställer att pälsen förblir glansig och tovfri.

Användning av kam och borste

Börja borstprocessen med en grovtandad kam för att lösa upp större tovor. Var försiktig så att du inte drar i pälsen, vilket kan vara smärtsamt för din hund.

Efter att ha använt kamen, gå igenom pälsen med en mjuk borste för att ge den en glänsande finish. Glöm inte att belöna din hund efter borstningen, så att det blir en positiv upplevelse.

Val av schampo och balsam

Att välja rätt schampo och balsam för din Field Spaniel är viktigt för att underhålla en hälsosam päls. Använd produkter som är speciellt designade för hundar för att skydda deras hud och päls.

Undvik produkter som innehåller konstgjorda dofter och färger eftersom de kan orsaka hudirritation. Välj istället produkter med naturliga ingredienser som aloe vera, havre och jojobaolja.

Rätt temperatur och vattenmängd vid bad

Vattnets temperatur bör vara varken för varmt eller för kallt, utan behagligt ljummet för betryggande hundbad. När det gäller vattenmängden bör det vara tillräckligt för att blöta igenom hundens päls utan att dränka den.

Var noggrann när du badar din hund, för att försäkra att tvätten är effektiv men inte stressande. Badning bör vara en avkopplande upplevelse för din hund.

Torkning av pälsen

Efter badandet, behöver din Field Spaniel försiktigt torkas för att undvika tovor och trassel. Du kan använda en ren, mjuk handduk och försiktigt klappa pälsen för att få bort överflödigt vatten.

Undvik att gnugga pälsen eftersom det kan skapa trassel och tovor. För ytterligare torkning kan du använda en hårblåsare på låg värme och hålla den på säkert avstånd från hundens hud.